Activiteit registreren voor Erfgoeddag
Erfgoeddag 2025
Game On! Erfgoeddag in 2025 (27 april) staat volledig in teken van sport en spel. Spelenderwijs verkent deze Erfgoeddag nieuwe en oude verhalen.
© FARO
Activiteit registreren voor Erfgoeddag
Zin om deel te nemen aan Erfgoeddag? Fijn! je kan je activiteiten voor Erfgoeddag en de Erfgoedweken registreren via inschrijven.erfgoeddag.be.
© cover door Gert Swillens
Een goede voorbereiding is het halve werk
Denk, vooraleer je van start gaat met het inschrijven van je activiteit, even na over volgende vragen:
- Heeft je activiteit een concrete titel en een beknopte omschrijving?
- Heb je een passende afbeelding die je kan en mag opladen?
- Moet er gereserveerd worden voor je activiteit? Op welke manier? (Via e-mail, met een Google-formulier ...)
- Erfgoedklasbakken: wanneer ben je beschikbaar? In welke regio's, in welke dagdelen?
Inschrijven in drie stappen
- Log in via https://inschrijven.erfgoeddag.be. Neem je voor de eerste keer deel? Maak dan een account aan. Je kan nu starten met het indienen van je activiteit(en).
- Druk steeds op ‘Opslaan’ zodat er geen informatie verloren gaat. Je kan kiezen tussen twee formulieren: eentje voor de Erfgoeddag en eentje voor de Erfgoedweken.
- Wanneer je je activiteit indient, ontvangt je lokale of regionale coördinator (wij, de erfgoedcel) een bericht. Wij kijken je activiteit na en publiceren deze als alles in orde is.
- FARO zorgt ervoor dat de activiteit gepubliceerd wordt op de UiTdatabank (Erfgoeddag) en op Cultuurkuur.be (Erfgoedweken).
Deadline activiteiten
- Erfgoedweken: 1 december 2024 = registratiedeadline voor activiteiten tijdens de Erfgoedweken. Later indienen kan altijd.
- Erfgoeddag: 19 januari 2025 = registratiedeadline voor activiteiten op Erfgoeddag.
Je kan je activiteit steeds blijven aanpassen. Updates verschijnen daags nadien online.
Lukt het echt niet om je activiteit tijdig in te dienen? Geen zorgen, er is een flexibele deadline. Maar houd er wel rekening mee dat je dan − zeker als je scholen wilt bereiken − een groot potentieel publiek misloopt.
Waar wordt mijn activiteit verspreid?
FARO zorgt ervoor dat de activiteit gepubliceerd wordt op de UiTdatabank (Erfgoeddag) en op Cultuurkuur.be (Erfgoedweken).
Met Erfgoedcel Denderland zorgen we met een publicatie voor dat de activiteiten verspreid worden in de regio. Daarnaast communiceren wij ook via sociale media.
We verspreiden je activiteit via verschillende communicatie-acties naar het onderwijsveld en het publiek.
Maar: communiceer ook zelf over je initiatief! Spreek jouw doelpubliek zelf aan, jij kent hen het beste. Spreek de leerkrachten van je kinderen aan, vermeld het initiatief in een mailing naar scholen of deel de activiteit op lokale Facebookgroepen van leerkrachten. Kortom: je ontwikkelde een mooie activiteit en mag daar best trots op zijn! Zorg dat je brede netwerk hiervan op de hoogte is en kan deelnemen.
Heb je problemen met het online inschrijvingssysteem?
Neem dan gerust contact met info@erfgoeddag.be.
Twijfel je of je activiteiten in het programma van Erfgoeddag of Erfgoedweken passen? Zijn er praktische zaken onduidelijk? Wens je hulp bij het leggen van contacten in je stad of gemeente? Neem dan contact op met jana@erfgoedceldenderland.be.